Använd mat som botemedel

Om du är lite förkyld men inte känner att du behöver ligga i sängen hela dagen, eller inte känner att du är så sjuk att du behöver söka vård, så kan du med stor sannolikhet använda mat som botemedel. Genom att äta vitamin- och mineralrik mat kan du boosta immunförsvaret och hjälpa din kropp på traven för att bli frisk. Det du ska tänka på är att äta mat som är tillverkat från grunden, och självklart sådant som du tycker om. 

Det finns vissa sjukdomar eller tillstånd som inte går att bota med mat. Då kan det behövas annan medicin och vård för att det ska gå över. När det kommer till halsbränna och andra lite allvarligare sjuktillstånd så räcker det inte alltid med att äta vitaminrikt. Men med lite vila och bra mat så kan man komma ganska långt. 

Vad ska man äta och inte?

Som vanligt ska du inte ha några förbud när det kommer till mat. Du får äta allting i en lagom mängd. Men när du är sjuk kan du försöka få in vitaminrik mat, såsom frukt och grönsaker, för att ge lite extra styrka till dina celler i kroppen som ska göra dig frisk. Du kan välja att äta en fruktsallad eller mixa en färgglad smoothie. 

Det du kan undvika att äta är sådan mat som du vet att du får ont i magen av eller som du vet att kroppen behöver jobba mycket för att kunna smälta. Ät istället sådant som är lättsmält för dig – då kan kroppen fokusera på att bli frisk.