Föremål till barnen

Det är lätt hänt att man köper diverse saker till barnen, de hinner kanske inte ens leka med hälften. Hur undviker man då att samla saker på hög som inte ens är intressant när de ska till och leka? Beroende på barnets ålder är det allra enklaste att låta de själv vara med och bestämma och avgöra vad de faktiskt vill ha. Ta med dom till en affär och låt dom visa vad som känns lockande eller titta tillsammans på en hemsida. Utifrån det går det sedan att också informera släkt och vänner för att få så bra träffar som möjligt.

Är barnet yngre och inte kan berätta själv vad de önskar går det alltid som förälder att både säga till och stoppa om det blir för mycket. Barnet kommer uppskatta sina leksaker mer om det inte är i stora kvantiteter utan mer handlar om riktigt bra kvalitet.

En tumregel att hålla inköp av leksaker till födelsedagar och julafton. I övrigt kan det bli vid speciella tillfällen som man får något, då kommer barnet att uppskatta det lite extra. Exempelvis inför en resa där man ska sitta på ett flygplan i många timmar, då kommer koncentrationen vara på den nya leksaken och inte hur tråkigt det är att sitta still. Gamla leksaker efter föräldrar kan också vara både spännande och roliga. I all sin enkelhet kan det ibland vara vad som barnen tycker bäst om. Enklast är och prova sig fram för att hitta det barnet älskar.