Jönköping är en underbar stad precis vid Vätterns sydspets, med mycket att bjuda på. Om du ska åka till Jönköping över dagen kan vi rekommendera några av de populäraste restaurangerna som området har att bjuda på. Restaurang Hemma, Vox Hotel, Brasserie Park, Restaurang N.E.O och Glädje Restaurang och Bar är några exempel på vart du kan njuta av en perfekt lunch i Jönköping.

På Vox Hotel serverar de frukost, brunch, lunch och a la carte med en modern restaurang som serverar, i deras egna ord: “Ny-Nordiskt kök med fokus på hållbara råvaror, säsong och kvalitet”. Vad sägs om brässerad oxkind med mandelpotatismos, saltad rödkål och benmärg till middag? Eller kanske hamburgare på högrev serveras med picklad rödlök och friterad mandelpotatis till lunch? Det är verkligen en spännande meny. Staden har också många mysiga caféer där man kan ta pausa med en god fika och nybryggt kaffe.

Om man vill vara lite turist i Jönköping så är det Tändsticksmuseet som är den populäraste aktiviteten på Tripadvisor; lite oväntat, men det är faktiskt fascinerande att se hur många fina tändsticksaskar som har skapats genom åren. De är färgglada med olika spännande motiv som verkligen skär sig mot den historiska berättelsen om de tuffa arbetsvillkoren som rådde i fabrikerna. Det var både svårt och farligt att hantera tändsticksmaskiner förr i tiden.

För de som älskar blommor är Stadsparken och Rosenlunds Rosarium något man måste besöka under sin tid i Jönköping. Där kan man njuta av naturens skönhet och se ovanliga typer av rosor i spännande mönster och färger.