Det är viktigt att unna sig

En charkbricka är alltid en succe att bjuda på och kan enkelt anpassas efter sällskapet. För flera olika högtider, konferens Kiruna och även födelsedagar är det mycket populärt att servera sina gäster en genomtänkt charkbricka. Men vad ska man tänka på och hur skapar man den bästa charkbrickan som verkligen kommer att imponera?

Uppläggningsfatet har stor betydelse

Det spelar ingen roll hur dyra tillbehör, kött eller andra tilltugg du köper om du lägger upp allting på ett uppläggningsfat som inte är anpassat för detta ändamål. Beroende på vilka råvaror du ska servera finns det lite olika fat som passar.

Dessutom är det viktigt att du väljer ett uppläggningsfat som är stort nog och som även ger dig utrymme att dekorera mellan charktillbehören. Det är till exempel väldigt vanligt att man lägger upp allting på en större skärbräda i trä eftersom det ger ett mer naturligt intryck. Men gör här ett val som passar dig.

Vad ska serveras?

Även fast en klassisk charkbricka oftast består av olika typer av skuret kött, ostar och även ibland frukt så finns det stort utrymme för dig att vara kreativ. Kanske du vill skapa en helt vegetarisk charkbricka till dina gäster eller fokusera mer på att servera olika typer av intressanta ostar?

Med lite kreativitet kan du skapa en mer personlig charkbricka som imponerar på dina gäster och som alla kan äta. Ta därför några extra minuter att fundera på vad som behöver inhandlas och hur du kan lägga upp allting på ett snyggt sätt.